28. 4. 2008

Čo je to EMO???

Emo je jednoducho punk, vyčlenil sa z Hardcore punku. Ale je tu rozdiel medzi Punk-om a EMO-m. V Eme nastala zmena v speve. Spevák prežíva hudbu- emócie. Niekedy kričí, potom šepká. Pri kapelách je to však zložitejšie. Prvými EMO kapelami boli Rites of spring,Embrace a mnoho ďalších. Neskôr to boli napríklad Moss Icon, Elliott, a znovu mnoho iných. Lenže po roku 2000 sa EMO akoby rozdelilo na tých ktorý:

1)Vyznávajú "old schol" a odmietajú popovejšie novinky

2)Nechávajú scénu rásť a berú so sebou kapely ako je napríklad My Chemical Romance, Panic!at the disco, The Used a mnoho ďalších.

Niektoré kapely mne neznáme, ktoré sú označené ako EMO už idú skôr na image a predaj platní, alebo hrajú preto, že ich baví hudba. Názory, ktoré EMO chcelo odovzdať ľudu boli už odznené v 90.rokoch a ešte aj skôr.

EMO uznáva nejaký životný štýl a názory. Chce ovplyvniť nás ľudí, aby sme sa chovali etickejšie a humánnejšie hlavne voči zvieratám a prírode. Ja osobne nechápem ako môžu ľudia nosiť kožuch napríklad zo zajaca alebo líšky! Ihneď mi hlavou prebehne ten krásny zajko a radšej si kúpim nejakú lacnú handru ako taký kožuch. No a späť k EMO. Preto sa zaujímajú o ekológiu a morálne zásady. Preto sa tu vyskytuje snaha stať sa sXe, čo znamená "straight edge" a to je: žiadne drogy, alkohol tabak. Stať sa vegetariánom. Nebudem sa vracať k tomu zajkovi tam hore. Samozrejme v EME vládne kultúra DIY a to je "do it yourself". To je vyrábanie rôzneho oblečenia, doplnkov a neviem ešte čoho všetkého rôznymi technikami a vlastnoručne. Jednoducho je tu snaha byť originálny.

EMO nemusia ani nie sú všetci bisexuáli alebo homosexuáli. Tak ako sa v tom e-maily vyjadrila istá Češka (pozdravujem) "nie je možné, aby každý kto sa narodí ako gay alebo bisexuál počúval EMO a nie zase každý kto je EMO bol gay alebo bi.

EMO peaple vyjadrujú svoje pocity a nehanbia sa za ne. Áno, je to pravda ale nebudeme predsa revať kvôli tomu, že nám došiel čierny lak alebo preto, že nám niekto niečo "zlé" povedal. Emócie, ktoré EMO peaple vyjadrujú sú spojené s emóciami, ktoré prichádzajú do popredia v súvislosti s konzumom a materializmom. Jednoducho kladú väčší doraz na emócie a morálne zásady.

( Ehm! Veľmi dlho som hľadala nejaký pravdivý článok o tom, čo vlastne emo je a nakoniec som našla, takže prepáč "myEMOgirl", že som si to skopírovala a po malých gramatických úpravách dala na môj blog. )

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára