11. 5. 2008

Pravé emo nie je o rezaní...

PRAHA/BRATISLAVA - Veronika z českej Jihlavy mala iba šestnásť rokov. Hovorila si Bublinková víla. Jedného dňa sa z ničoho nič rozhodla ukončiť svoj život. Pár dní predtým na internete napísala: "Chcem byť motýľom!" A potom... Vrhla sa z mosta do 70-metrovej priepasti. Čo je za smrťou mladého dievčaťa?

Mnohé dokazuje, že je to vplyv módneho štýlu, ktorému sa hovorí EMO. Psychológovia upozorňujú, že hrozba módnych samovrážd dorazila aj k nám. Máme sa začať báť o svoje deti?

Názov EMO (z angl. emotion - emócie) vychádza z tvorby hudobných skupín, ktorých hudba je plná vnútorných emócií. V súčasnosti je to veľmi v móde. Má tisícky priaznivcov, ktorí počúvajú rovnakú hudbu a rovnako sa obliekajú. Aj keď mnohí vyznávači EMO tvrdia, že nepijú alkohol, nefajčia a sú vegetariáni, určitá časť z nich je fascinovaná iným - omnoho horším lákadlom. Poškodzovanie samého seba. Na internetových diskusiách sa to len tak hemží rozprávaním, ako sa mnohí režú žiletkami či črepinami. Robí im to vraj dobre! Aj Veronika vo svojom profile Bublinková víla niekoľkokrát napísala, že chce zomrieť. Pár dní pred samovraždou aj to, že chce byť motýľom. Život ukončila skokom z mosta.

Psychológovia tvrdia, že najčastejšie uvádzanými motívmi takéhoto konania sú pocit hnevu na seba samého, úľava od stresu a napätia a niekedy tiež želanie zomrieť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára