28. 8. 2008

Nebezpečné francúzke cesty

Opitý a slepý novinár šoféroval

ilustračné foto

22.08.2008 18:58 - PARÍŽ
Slepému novinárovi dnes súd vo Francúzsku vymeral mesačný podmienečný trest za jazdu pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu.
Okrem podmienky dostal novinár tiež pokutu vo výške 500 eur (15 063 Sk). Rovnaký trest čakal aj na majiteľa auta, ktorý sedel počas jazdy vedľa nevidiaceho novinára a tiež mu v krvi zistili prítomnosť alkoholu.

Päťdesiatdvaročnému fotografovi ešte okrem spomínaného trestu odobrali na päť mesiacov vodičský preukaz. Dvojicu zatkli 25. júla v skorých ranných hodinách. Ich veľmi pomalá a kľukatá jazda bola podozrivá policajnej hliadke. Policajti ich preto zastavili a vykonali im dychovú skúšku.

Okrem prekvapenia, že vodič automobilu je slepý, obom zistili dvojnásobne prekročenú hladinu alkoholu v krvi, ktorá je povolená vo Francúzsku. "Skutočne som chcel šoférovať. Vyslovil som svoje želanie a on (majiteľ auta) súhlasil," uviedol na súde 29-ročný novinár.

Ako povedal fotograf, počas jazdy videl šťastnú tvár novinára a po celý čas držal jednu ruku na ručnej brzde a jednu ruku na volante.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára