12. 9. 2008

Kačičky na Dunaji

Príďte povzbudiť kačice na Dunaji

12.09.2008 17:30
Komunitná nadácia Bratislava vás všetkých, Bratislavčanov aj návštevníkov mesta, pozýva v sobotu 13. septembra o 15.00 na Tyršovo nábrežie na Preteky kačíc 2008. Súťažiť budú žlté umelé kačice na trati medzi Novým a Starým mostom na Dunaji. Príďte ich povzbudiť

Každou hodinou sa zvyšuje počet adoptovaných kačíc. Tie sa už teraz môžu tešiť a pripravovať na štart svojich prvých pretekov. Do 16.00 hodiny dnešného dňa bolo pridelených 175 súťažných čísiel. Kačice s týmito číslami vyzývajú ešte neadoptované súperky, aby našli svojich majiteľov, ktorí im umožnia plávať a súťažiť s ostatnými. Pre majiteľov troch najrýchlejších kačíc čakajú zaujímavé ceny.

Preteky kačíc 2008 sú súčasťou podujatia Trhovisko neziskoviek, ktoré organizuje Nadácia Pontis. Od 13.00 na Trhovisku neziskoviek predstaví svoju činnosť 27 neziskových organizácií a na záver na Tyršovom nábreží vystúpi Bystrík, Misha a Polemic.

Komunitná nadácia Bratislava organizuje v sobotu, 13. septembra o 15 hod Preteky kačíc na Dunaji. Ak ešte nemáte svoju vlastnú, adoptovanú, stále tak môžete urobiť na www.pretekykacic.sk alebo v deň pretekov od 12.00 priamo na petržalskom Tyršovom nábreží. Ak si adoptujete jednu či viac kačíc, nielenže môžete vyhrať zaujímavé ceny, ale čo je najdôležitejšie, svojím darom prispejete na rekonštrukciu gotickej veže v Sade Janka Kráľa. Veže, ktorá k sadu už desiatky rokov neodmysliteľne patrí a tvorí v ňom príjemný záhradný altánok. Ak potom okolo nej o pár mesiacov pôjdete a prekvapí vás svojou novotou, bude to aj vaša zásluha. A možno tam zavítate niekedy ako svadobní hostia, alebo sa dokonca pod ňou budete sami vydávať či ženiť : )

Jednu kačicu si môžete adoptovať za 200 Sk. Získate vaše vlastné štartové číslo, ktorým bude označená aj vaša kačica. A potom už môžete fandiť tej svojej, aby vám vyplávala napríklad let balónom nad Bratislavou. Do 10. septembra má už svojich majiteľov 123 kačíc! Ďakujeme! Spolu ich bude plávať iba 300. Tak už dlho neváhajte.

Vďaka darom 19 spoločností budú plávať aj kačice – profesionálky. Na Dunaji sa teda v jednu chvíľu objaví bratislavská kačacia rodinka s týmito členkami – kačica Blaváčka, Citina (čítaj Sityna : ), Delka, Drevienka z Rajca, Flexikačka, Josephine Van Lešková, Kačica & Partners, Kapečka, Kaťuša, Konty, Lešenárka, Mayerka, Millka, Primátorka, Rýchlovka, Sporkačka, Tabačica, Tyrša, Zavináčka. Na brehu bude celú rodinu zdraviť kačica Alica z Komunitnej nadácie Bratislava.

Trať pretekov povedie od Nového k Starému mostu. Na preteky budú v motorových člnoch priamo na Dunaji dohliadať šikovní chalani zo Slovenského zväzu vodných motoristov. A keďže chceme byť aj ekologickí, kačice po ich doplávaní vodáci aj vylovia.

Tešíme sa, že po mnohých mestách vo svete má už aj Bratislava svoje Preteky kačíc. A že je to podujatie, ktoré má svoj zmysel.


Zdroj: PR článok

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára