2. 6. 2009

1o Tipov Ako Si Nepokaziť deň

1. Vypočítajte si čas, kedy skutočne potrebujete vstať – ani o minútu skôr, ani neskôr. Ak vstanete skôr, môže sa vám stať, že vám ráno ostanú „hluché“ miesta, počas ktorých sa hneď od začiatku dňa vystavíte nude. Ak vstanete neskôr, čaká vás stres ešte skôr, ako by ste si želali.

2. Nastavte si melódiu budíka, ktorá vás zaručene zobudí, no svojou drastickosťou vám nepokazí vstávanie.

3. Na miesta, ku ktorým sa zrána dostávate najskôr, si vždy pred spaním nachystajte niečo milé. Napríklad, na zrkadlo v kúpeľni si nalepte vtipný obrázok, ktorý vás predošlý deň potešil alebo rozosmial.

4. Po rannej hygiene si trocha zacvičte pri svižnej hudbe, no nepreháňajte to, aby vám ostali sily na cestu do práce alebo školy.

5. Naraňajkujte sa, pretože to je naozaj jediné jedlo dňa, kedy si môžete dopriať čokoľvek. Zvoľte jedlá obsahujúce cukry ako zdroj energie, no zbytočne sa neprejedajte.

6. Na cestu do práce alebo školy si do mobilu alebo prehrávača „nabáchajte“ obľúbené pesničky, najlepšie s dobrou rytmikou, ktorá vám v žilách „rozpumpuje“ krv a dobrú náladu.

7. Na otázku „Ako sa máš?“ od kohokoľvek vždy odpovedajte so širokým úsmevom len slová „perfektne, výborne, super, úžasne...“ Aj keby ste sa mali akokoľvek zle, čo koho do toho, že máte blbý deň.

8. Ak sa vás počas dňa bude snažiť niekto vytočiť, vždy odíďte; a ak nemôžete, zhlboka dýchajte, v duchu počítajte do desať a zároveň si hovorte: ty hňup, mňa nevytočíš! Pridajte k tomu nefalšovane milý úsmev, ktorým protivníka rozhodíte a získate situáciu pod svoju kontrolu.

9. Ak počas dňa za vami niekto príde s prosbou o radu alebo potrebou vyrozprávať sa, vždy naslúchajte a pokiaľ možno šalamúnsky poraďte. Získate tým vysoký kredit v očiach svojho prosebníka a zároveň dobrý pocit, že dokážete byť empatická a nápomocná.

10. Po príchode z práce alebo školy veďte doma uvoľnený dialóg, vypočujte blízkych, na dobrú noc vykonajte činnosť, ktorú máte rady, dajte si príjemnú kúpeľ a zaspávajte s myšlienkami na niečo príjemné... Veď už teraz sa treba predpripraviť na nasledujúci deň...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára