31. 10. 2008

mOye coLorKy



















Hodíte sa k sebe?!


BARAN v spojení...
>>>...s Baranom
Je veľmi výbušnou kombináciou. Majú síce podobné názory a plány, ale sú príliš tvrdohlaví a ich vzťah sa môže stať bojom o nadvládu.
>>>...s Býkom
Hrozí nebezpečenstvo, že aktívneho a činorodého Barana začne tento vzťah nudiť. Avšak ak sa Býk dokáže prispôsobiť, môže Baran v tomto vzťahu napokon dosiahnuť vnútorný pokoj.
>>>... s Blížencami
V tomto vzťahu môže Baran nájsť inšpiráciu a vzrušenie, pretože sú obaja aktívni a nepokojní a láka ich dobrodružstvo.
>>>... s Rakom
Baran je Rakom vášnivo priťahovaný, ale nad vzťahom visí nebezpečenstvo, že nepotrvá dlho. Ak však zvládnu všetky úskalia, Baran inštinktívne vycíti, že môžu spoločne vybudovať solídnu budúcnosť.
>>>... s Levom
V Levovi nachádza Baran rovnaký oheň, aký je v ňom samotnom. Ak sú obaja schopní komunikovať, tolerovať si nezávislosť a prejavovať obdiv, môže to byť obojstranne prospešný a vyrovnaný vzťah.
>>>... s Pannou
Môžu ich spájať intelektuálne záujmy. Panna obdivuje Baranovu odvahu a Barana zase fascinuje zdržanlivosť Panny. Trvalý vzťah však vydrží len málokedy a ak, tak je viac založený na priateľstve než na vášni.
>>>... s Váhami
Baran a Váhy sa fyzicky veľmi priťahujú, naviac Váhy sa dokážu prispôsobiť a prenechajú Baranovi rozhodovanie. Tento vzťah má veľmi dobrú perspektívu.
>>>... so Škorpiónom
Obaja sú aktívni a tento vzťah môže byť plný vzrušujúcich a krkolomne odvážnych dobrodružstiev. Pre vzťah so Škorpiónom dokáže Baran i zmeniť svoj život. Obaja sú však žiarliví a tvrdohlaví a ak si i vzťah udržia, býva veľmi nekonvenčný.
>>>... so Strelcom
Jedna z najlepších kombinácií pre Barana. Vzťah je plný duševného porozumenia, ale i telesnej príťažlivosti a Baran sa dokáže do Strelca beznádejne zamilovať. Ich spoločný nepokoj a radosť zo života dáva predpoklad na šťastné spojenie.
>>>... s Kozorožcom
Baran je energický, Kozorožec opatrný. Spočiatku môže tento protiklad fungovať v zmysle vzájomného dopĺňania, pravdepodobne však Baranovi nebude stačiť. Hoci je schopný prebudiť v Kozorožcovi vášeň, tento vzťah je skôr lepší pre podnikanie a priateľstvo, ako pre partnerský vzťah.
>>>... s Vodnárom
Môžu nájsť hlboké porozumenie za predpokladu, že bude Baran taktne pristupovať k citlivému a zasnenému Vodnárovi. Ich vzťah môže oboch obohacovať a môže byť trvalý, plný dobrodružstiev, neobyčajný a obojstranne posilňujúci.
>>>... s Rybami
Spočiatku môže byť toto spojenie romantické, tajomné a plné fantázie, ale sú príliš rozdielni a ich temperament je úplne odlišný. Vhodnejšie pre krátkodobý vzťah, trvalejšie spolužitie býva veľmi komplikované.

BÝK v spojení...
>>>...s Baranom
Neustála Baranova činorodosť môže pokojného Býka unavovať. Fyzicky sa však priťahujú a ak sa Býk do Barana zamiluje, je ochotný sa prispôsobiť a tolerovať jeho odlišnosti.
>>>...s Býkom
Toto spojenie môže byť nielen veľmi vášnivé, ale aj prosperujúce po materiálnej stránke. Vzťah je obvykle plný zábavy, cestovania a spoločenského života, ovšem za predpokladu, že muž-Býk nezačne ženu-Býka zanedbávať.
>>>... s Blížencami
Nepokoj a rozpoltenosť Blížencov je absolútnym protikladom pokoja a vyrovnanosti Býka. Môžu si síce rozumieť po duševnej i telesnej stránke, ale pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Rakom
Vzťah Býka s Rakom môže byť veľmi pekný, zodpovedný, intenzívny a citlivý. Obaja sú rodinné založení a majú zmysel pre domov. V Rakovi nájde Býk ideálneho partnera a vášnivý, plne uspokojivý vzťah.
>>>... s Levom
Pre trvalý vzťah sú obaja príliš tvrdohlaví, obaja chcú mať hlavné slovo a naviac, Býk má rád svoj pokoj a Lev chce byť neustále v centre pozornosti. Búrlivé a problematické partnerstvo s malou perpektívou.
>>>... s Pannou
Približovanie sa jedného k druhému môže v tomto prípade trvať trochu dlhšie vzhľadom k zdržanlivosti Panny a nerozhodnosti Býka. Avšak trvalý vzťah môže byť veľmi perspektívny, najmä po materiálnej stránke.
>>>... s Váhami
Vyhovujú si po spoločenskej stránke a vzájomne si pomáhajú. Váhy sa dokážu postarať o Býka a vyhovuje im Býkov pokoj a vyrovnanosť. Môžu vytvoriť trvalý a harmonický vzťah, ak Býk prehltne občasné flirtovanie Váh.
>>>... so Škorpiónom
Tento vzťah môže byť veľmi vášnivý a divoký, Škorpión však obvykle od Býka žiada viac, než mu Býk môže poskytnúť. Majú však obaja veľmi silné city a dokážu si byť verní. Trvalý vzťah je však možný len pri vzájomnej tolerancii.
>>>... so Strelcom
V tomto vzťahu je silná telesná príťažlivosť, ale pre trvalý vzťah to nie je vhodné spojenie. Strelec je nezávislý a miluje slobodu, zatiaľ čo Býk by ho chcel vlastniť a snaží sa ho spútať.
>>>... s Kozorožcom
Býk je ku Kozorožcovi priťahovaný fyzicky aj duševne. Tento vzťah môže byť veľmi zmyselný, pretože Býk sa dokáže Kozorožcovi dostať pod kožu. Silná vzájomná príťažlivosť, dokonalé spojenie.
>>>... s Vodnárom
Býk je založený materiálne, Vodnár duchovne. Sú úplne odlišní v názoroch, plánoch i túžbach. Býk túži po telesnej súhre, Vodnár po duševnej. Pre trvalý vzťah je táto kombinácia absolútne nevhodná.
>>>... s Rybami
Býk je vyrovnaný, Ryby sú nevyspytateľné a náladové. Rybám tento vzťah vyhovuje, lebo v Býkovi nachádzajú oporu, ale Býk môže niektoré vlastnosti Rýb len veľmi ťažko pochopiť. Tento vzťah môže byť nežný a romantický, ale jeho perspektíva závisí predovšetkým na Býkovi.

BLÍŽENCI v spojení...
>>>...s Baranom
Obaja sú aktívni a nepokojní a láka ich dobrodružstvo, takže v tomto vzťahu môžu nájsť dynamiku a vzrušenie. Či bude trvalý, závisí len od toho, čo od vzťahu očakávajú.
>>>...s Býkom
Pokoj a vyrovnanosť Býka začnú pravdepodobne aktívnych a nepokojných Blížencov skôr či neskôr nudiť. Môžu si síce rozumieť po duševnej i telesnej stránke, ale pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Blížencami
Telesne i duševne sa obaja priťahujú, keďže majú rovnaký temperament i názory, výborne sa k sebe hodia a ich vzťah môže byť plný fantázie a dobrodružstiev. Jediné nebezpečenstvo tohto vzťahu je v ich nepokoji a nestálosti.
>>>... s Rakom
Blíženci berú lásku ako vzrušujúcu hru, zatiaľ čo Rak ju berie smrteľne vážne. Blíženci túžia po zmene, Rak túži po istote. Sú veľmi protikladní a ich vzťah býva prinajmenšom rizikový.
>>>... s Levom
Vzájomne si vyhovujú v spoločenskom živote a tiež i v sexuálnej oblasti, kde môžu využiť svoju fantáziu. Obaja majú zmysel pre hru a vzrušenie, preto tento vzťah môže byť obojstranne vyhovujúci.
>>>... s Pannou
Panna väčšinou pripadá Blížencom nudná a príliš praktická, čo je protikladom ich fantázie a vnútorného nepokoja. Panna je zdržanlivá, Blíženci nepoznajú zábrany. Vzťah medzi nimi je bez dlhodobej perspektívy.
>>>... s Váhami
Tu vzniká veľká vzájomná príťažlivosť. Obaja majú sklon k zmenám, nie sú príliš žiarliví, majú zmysel pre spoločenský život i umenie a dokážu jeden druhému pomáhať. Tvoria príťažlivý pár a sú vhodnými partnermi.
>>>... so Škorpiónom
Blíženci túžia po zmene a sú nestáli, Škorpión je oddaný a nedôverčivý. Tento vzťah môže byť len krátkodobým sexuálnym dobrodružstvom, v dlhodobom vzťahu by však dochádzalo k hádkam a obojstrannému utrpeniu.
>>>... so Strelcom
Obaja majú radi slobodu, radi cestujú, sú neúnavní a radi skúšajú nové veci. Ich vzájomný vzťah býva vášnivý a dobrodružný. Ak dokážu prekonať i každodenné problémy, ktoré obaja nenávidia, môže to byť úspešné spojenie.
>>>... s Kozorožcom
Kozorožec je pre dynamických a liberálnych Blížencov príliš opatrný a konzervatívny. Dokážu ho rešpektovať, časom sa však pravdepodobne začnú v jeho spoločnosti nudiť. Trvalý vzťah vydrží len vo výnimočných prípadoch.
>>>... s Vodnárom
Vodnár má veľkú fantáziu, čo je pre Blížencov veľmi príťažlivé. Obaja majú radi zmenu, cestovanie, dobrodružstvo a neobyčajné veci. Naviac nekonvenčný a nezávislý Vodnár Blížencov neobmedzuje, pretože to sám neznáša. Môžu vytvoriť ideálny pár.
>>>... s Rybami
Precitlivené Ryby s potrebou spolupatričnosti sú pre nepokojných Blížencov, túžiacich po nových zážitkoch nevhodné pre dlhodobý vzťah. Môže medzi nimi vzniknúť citová náklonnosť, ale trvalý vzťah je rizikový.

RAK v spojení...
>>>...s Baranom
Tento vzťah môže byť romantický, ale málokedy je trvalý. Aktívny a dobrodružný Baran je pre rodinne založeného Raka príliš nespútaný. Baran tiež provokuje Rakovu žiarlivosť a môže ho i citovo zraniť. Pre trvalý vzťah býva potrebná veľká tolerancia.
>>>...s Býkom
Vyrovnaný Býk dokáže pochopiť náladovosť Raka a vzájomne si pomáhajú. Sú podobne založení rodinne i materálne, dokážu získať spoločne zabezpečenie i spoločenské postavenie a vytvoriť úspešný a príjemný vzťah.
>>>... s Blížencami
Blíženci berú lásku ako vzrušujúcu hru, zatiaľ čo Rak ju berie smrteľne vážne. Blíženci túžia po zmene, Rak túži po istote a Blíženci uňho provokujú žiarlivosť. Sú veľmi protikladní a ich vzťah býva prinajmenšom rizikový.
>>>... s Rakom
Sú rovnako citovo a rodinne založení a veľmi podobní a fyzicky i duševne sa veľmi priťahujú, ale obaja sú trochu neistí a potrebujú oporu. Ich vzťah môže byť harmonický, ale vyžaduje od oboch silu a trpezlivosť.
>>>... s Levom
Ich vzťah býva na začiatku prudký a vášnivý, neskôr plný porozumenia. Lev sa naviac pokúša dať Rakovi pocit bezpečia, za čo sa mu Rak odvďačí zbožňujúcim obdivom, ktorý Lev potrebuje.
>>>... s Pannou
Začiatok tohto vzťahu môže byť ťažký, keďže obaja sú zdržanliví a uzavretí. Ak však prekonajú túto stránku, môže byť ich vzťah príjemný. Panna mu dodá praktickosť a Rak citovosť.
>>>... s Váhami
V spoločnosti Váh sa citovo založený Rak môže cítiť neisto. Naviac ich predstavy o živote i túžby sú zväčša veľmi rozdielne. Láska medzi nimi je možná, trvalý vzťah však príliš rizikový.
>>>... so Škorpiónom
Rak potrebuje vnútornú silu Škorpióna, zatiaľ čo Škorpión oceňuje jeho stálosť a to, že mu Rak nedáva príčinu k žiarlivosti. Rozumejú si i po citovej stránke a môžu vytvoriť ideálny vzťah.
>>>... so Strelcom
Strelec je príliš slobodymilovný a dobrodružný pre stabilného a rodinne založeného Raka. Ich ciele a túžby sú protikladné. Tento vzťah bude Strelca čoskoro nudiť a Raka môže naopak zraniť. Pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Kozorožcom
S Kozorožcom sa Rak zhoduje v názoroch na peniaze, na prácu i zábavu, je tu však riziko, že uzavretý Kozorožec nedokáže poskytnúť Rakovi také city, aké by Rak potreboval a niekedy môže Raka neúmyselne zraňovať svojím chladným prístupom.
>>>... s Vodnárom
Spojenie Raka s nezávislým Vodnárom nie je nikdy dlhodobé, pretože Vodnár sa snaží vyhnúť všetkým záväzkom, zatiaľ čo Rak potrebuje zázemie a túži po rodine. Naviac Vodnár je absolútne nekonvenčný a Rak má naopak vzťah k tradíciám.
>>>... s Rybami
Obaja sú citovo založení, idealistickí, vnímaví. Ich stretnutie v nich môže vyvolávať pocit, že sú pre seba stvorení. Dobrá perspektíva, avšak je na Rakovi, aby tento vzťah riadil, lebo Ryby sa mu môžu často vyšmyknúť z rúk.

LEV v spojení...
>>>...s Baranom
V Baranovi nachádza Lev rovnaký oheň, aký je v ňom samotnom. Ak sú obaja schopní komunikovať, tolerovať si nezávislosť a prejavovať obdiv, môže to byť obojstranne prospešný a vyrovnaný vzťah.
>>>...s Býkom
Pre trvalý vzťah sú obaja príliš tvrdohlaví, obaja chcú mať hlavné slovo a naviac, Býk má rád svoj pokoj a Lev chce byť neustále v centre pozornosti. Búrlivé a problematické partnerstvo s malou perpektívou.
>>>... s Blížencami
Vzájomne si vyhovujú v spoločenskom živote a tiež i v sexuálnej oblasti, kde môžu využiť svoju fantáziu. Obaja majú zmysel pre hru a vzrušenie, preto tento vzťah môže byť obojstranne vyhovujúci.
>>>... s Rakom
Ich vzťah býva na začiatku prudký a vášnivý, neskôr plný porozumenia. Lev sa naviac pokúša dať Rakovi pocit bezpečia, za čo sa mu Rak odvďačí zbožňujúcim obdivom, ktorý Lev potrebuje.
>>>... s Levom
Tento vzťah môže byť veľmi ohnivý a vzrušujúci. Obaja sú romantickí, vyhovujú si po sexuálnej stránke, majú podobné túžby. Jediným problémom je, že chcú byť obaja v cenre pozornosti, čo môže viesť k súperivosti. Ak však dokážu dať priestor i tomu druhému, môžu vytvoriť ideálny pár.
>>>... s Pannou
Lev potrebuje byť obdivovaný, čo mu kritická Panna nikdy neposkytne. Panna je praktická, uzavretá a šetrná, Lev je veľkorysý, otvorený a potrebuje uznanie. Pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Váhami
Láska Leva a Váh môže byť príjemná, harmonická a môžu vytvoriť atraktívny pár. Jeden druhého obdivujú, majú radi spoločenský život. Vhodné pre krátkodobý i dlhodobý vzťah.
>>>... so Škorpiónom
Jeden pre druhého znamenajú jedinečnosť, vášeň, lásku spojenú s prekážkami, množstvom hádok a zmierení. V sexuálnej oblasti je ich spojenie ohňostrojom, v trvalom vzťahu však znamená problémy. Škorpión je príliš žiarlivý, čo Leva uráža a na druhej strane Lev chce Škorpióna ovládať, čo Škorpión neznáša.
>>>... so Strelcom
Obaja sú vášniví, dobrodružní, extrovertní. Strelec povzbudzuje a obdivuje Leva, Lev zase oceňuje Strelcovu otvorenosť a úprimnosť. Tento vzťah môže byť veľmi šťastný a obojstranne posilňujúci.
>>>... s Kozorožcom
Uzavretý a chladný Kozorožec nie je vhodným partnerom pre otvoreného a veľkorysého Leva. Tento vzťah je buď chlad alebo vášeň. Krátkodobý vzťah môže byť vzrušujúci, dlhodobý nemá perspektívu.
>>>... s Vodnárom
Leva inšpiruje a fascinuje Vodnárova fantázia, zatiaľ čo Vodnár oceňuje veľkodušnosť Leva. Na druhej strane však Leva znervózňuje Vodnárova nezávislosť a Vodnára zase Levova túžba ovládať ho. Trvalejší vzťah potrebuje množstvo tolerancie.
>>>... s Rybami
Introvertné Ryby sú absolútnym opakom extrovertného Leva a ich láska býva niekedy plná zábran. Počiatočná príťažlivosť môže rýchlo prejsť v ľahostajnosť a nepochopenie. Ťažké a komplikované spojenie, pre trvalý vzťah sa nehodia.

PANNA v spojení...
>>>...s Baranom
Môžu ich spájať intelektuálne záujmy. Panna obdivuje Baranovu odvahu a Barana zase fascinuje zdržanlivosť Panny. Trvalý vzťah však vydrží len málokedy a ak, tak je viac založený na priateľstve než na vášni.
>>>...s Býkom
Približovanie sa jedného k druhému môže v tomto prípade trvať trochu dlhšie vzhľadom k zdržanlivosti Panny a nerozhodnosti Býka. Avšak trvalý vzťah môže byť veľmi perspektívny, najmä po materiálnej stránke.
>>>... s Blížencami
Panna väčšinou pripadá Blížencom nudná a príliš praktická, zatiaľ čo Blíženci sa zdajú pre Pannu nepraktickí a nestáli. Panna je zdržanlivá, Blíženci nepoznajú zábrany. Vzťah medzi nimi je bez dlhodobej perspektívy.
>>>... s Rakom
Začiatok tohto vzťahu môže byť ťažký, keďže obaja sú zdržanliví a uzavretí. Ak však prekonajú túto stránku, môže byť ich vzťah príjemný. Panna mu dodá praktickosť a Rak citovosť.
>>>... s Levom
Lev potrebuje byť obdivovaný, čo mu kritická Panna nikdy neposkytne. Panna je praktická, uzavretá a šetrná, Lev je veľkorysý, otvorený a potrebuje uznanie. Pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Pannou
Obaja sú zdržanliví, praktickí, analytickí a kritickí. Majú rovnaké hodnoty a obaja sú stáli v láske. Môžu vytvoriť pevný a trvalý zväzok.
>>>... s Váhami
Tento vzťah má praktický základ a môže byť trvalý, problémom však bude rozdielne chovanie, ktoré môže partnera znervózňovať. Pre Pannu sú Váhy priveľmi uvoľnené a Panna naopak pripadá Váham priveľmi zdržanlivá.
>>>... so Škorpiónom
Škorpión sa snaží v Panne prebudiť vášeň a Panna chce naopak utlmiť jeho oheň. Tento vzťah môže byť nádherným vzplanutím, Škorpióna si však Panna udrží len vtedy, ak bude ochotná robiť kompromisy.
>>>... so Strelcom
Strelcova aktivita a netrpezlivosť je pre Pannu neúnosná, Strelec zase nedokáže pochopiť zdržanlivosť a utiahnutosť Panny. Pannu rozčuľuje nepraktickosť Strelca, Strelec neznáša puntičkárstvo Panny. Sú príliš rozdielni, pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Kozorožcom
Stály a vyrovnaný vzťah. Navzájom sa priťahujú, ich hodnoty a predstavy sú si veľmi blízke. Obaja sú praktickí a žijú intenzívnym duchovným životom. Môžu vytvoriť trvalý harmonický vzťah.
>>>... s Vodnárom
Obaja pokladajú lásku skôr za duševný vzťah, než za fyzické spojenie, preto si v tejto oblasti rozumejú. V iných oblastiach sú však úplne odlišní, takže je to spojenie vhodné pre priateľstvo alebo krátkodobý vzťah. Trvalý vzťah by bol veľmi ťažký.
>>>... s Rybami
Pre praktickú Pannu znamená láska pocit istoty, pre Ryby je naopak romantickým príbehom a základom života. Láska Panny je príliš zdržanlivá a obyčajná pre neskutočnú predstavu lásky zasnených Rýb. Trvalý vzťah býva poznačený veľkými komplikáciami.

VÁHY v spojení...
>>>...s Baranom
Baran a Váhy sa fyzicky veľmi priťahujú, naviac Váhy sa dokážu prispôsobiť a prenechajú Baranovi rozhodovanie. Tento vzťah má veľmi dobrú perspektívu.
>>>...s Býkom
Vyhovujú si po spoločenskej stránke a vzájomne si pomáhajú. Váhy sa dokážu postarať o Býka a vyhovuje im Býkov pokoj a vyrovnanosť. Môžu vytvoriť trvalý a harmonický vzťah, ak Býk prehltne občasné flirtovanie Váh.
>>>... s Blížencami
Tu vzniká veľká vzájomná príťažlivosť. Obaja majú sklon k zmenám, nie sú príliš žiarliví, majú zmysel pre spoločenský život i umenie a dokážu jeden druhému pomáhať. Tvoria príťažlivý pár a sú vhodnými partnermi.
>>>... s Rakom
V spoločnosti Váh sa citovo založený Rak môže cítiť neisto. Naviac ich predstavy o živote i túžby sú zväčša veľmi rozdielne. Láska medzi nimi je možná, trvalý vzťah však príliš rizikový.
>>>... s Levom
Láska Leva a Váh môže byť príjemná, harmonická a môžu vytvoriť atraktívny pár. Jeden druhého obdivujú, majú radi spoločenský život. Vhodné pre krátkodobý i dlhodobý vzťah.
>>>... s Pannou
Tento vzťah má praktický základ a môže byť trvalý, problémom však bude rozdielne chovanie, ktoré môže partnera znervózňovať. Pre Pannu sú Váhy priveľmi uvoľnené a Panna naopak pripadá Váham priveľmi zdržanlivá.
>>>... s Váhami
Obaja milujú spoločenský život, majú dobrý vkus, lásku k harmónii a umeniu a tvoria elegantný pár. Pre trvalejší vzťah je však potrebná u oboch väčšia zodpovednosť a cit pre každodenný praktický život
>>>... so Škorpiónom
Vzťah Váh a Škorpióna prináša nové zážitky, veľa spôsobov lásky a je medzi nimi veľká príťažlivosť. Váhy sú prispôsobivé a nechajú Škorpióna vládnuť, oddaný a žiarlivý Škorpión však nezvláda drobné flirty Váh, z čoho môžu prameniť hádky.Ich vzťah je vášnivý a búrlivý.
>>>... so Strelcom
Vzťah Váh a Strelca je plný dobrodružstiev a zábavy, čo obom vyhovuje. Ani jeden z nich však nemá zmysel pre stereotypný život a každodenné povinnosti, preto v tejto oblasti môžu nastať problémy. Ak ich však prekonajú, sú vyhliadky na trvalý vzťah veľmi dobré.
>>>... s Kozorožcom
Kozorožec je k Váham silne priťahovaný, Váhy zase obdivujú jeho zodpovednosť a vzťah k financiám. Môžu vytvoriť dlhodobý vzťah s pocitom istoty, ak Váham nebude vadiť Kozorožcova uzavretosť a Kozorožcovi zmysel Váh pre spoločenské zábavy.
>>>... s Vodnárom
Obaja obľubujú spoločenský život a majú veľa priateľov. Aj v sexuálnej oblasti si rozumejú výborne. Váhy sa nesnažia spútať nezávislého Vodnára a Vodnár naopak toleruje ich drobné flirty. Ideálny pár, úspešný trvalý vzťah.
>>>... s Rybami
Ryby sú rovnako citovo založené ako Váhy, ani jeden z nich však nedokáže mať vo vzťahu pevnejšiu ruku, čím sa napokon stane, že každý žije vo svojom vlastnom svete. Pre trvalý vzťah je toto spojenie nestabilné a zložité.

ŠKORPIÓN v spojení...
>>>...s Baranom
Obaja sú aktívni a tento vzťah môže byť plný vzrušujúcich a krkolomne odvážnych dobrodružstiev. Pre vzťah so Škorpiónom dokáže Baran i zmeniť svoj život. Obaja sú však žiarliví a tvrdohlaví a ak si i vzťah udržia, býva veľmi nekonvenčný.
>>>...s Býkom
Tento vzťah môže byť veľmi vášnivý a divoký, Škorpión však obvykle od Býka žiada viac, než mu Býk môže poskytnúť. Majú však obaja veľmi silné city a dokážu si byť verní. Trvalý vzťah je však možný len pri vzájomnej tolerancii.
>>>... s Blížencami
Blíženci túžia po zmene a sú nestáli, Škorpión je oddaný a nedôverčivý. Tento vzťah môže byť len krátkodobým sexuálnym dobrodružstvom, v dlhodobom vzťahu by však dochádzalo k hádkam a obojstrannému utrpeniu.
>>>... s Rakom
Rak potrebuje vnútornú silu Škorpióna, zatiaľ čo Škorpión oceňuje jeho stálosť a to, že mu Rak nedáva príčinu k žiarlivosti. Rozumejú si i po citovej stránke a môžu vytvoriť ideálny vzťah.
>>>... s Levom
Jeden pre druhého znamenajú jedinečnosť, vášeň, lásku spojenú s prekážkami, množstvom hádok a zmierení. V sexuálnej oblasti je ich spojenie ohňostrojom, v trvalom vzťahu však znamená problémy. Škorpión je príliš žiarlivý, čo Leva uráža a na druhej strane Lev chce Škorpióna ovládať, čo Škorpión neznáša.
>>>... s Pannou
Škorpión sa snaží v Panne prebudiť vášeň a Panna chce naopak utlmiť jeho oheň. Tento vzťah môže byť nádherným vzplanutím, Škorpióna si však Panna udrží len vtedy, ak bude ochotná robiť kompromisy.
>>>... s Váhami
Vzťah Váh a Škorpióna prináša nové zážitky, veľa spôsobov lásky a je medzi nimi veľká príťažlivosť. Váhy sú prispôsobivé a nechajú Škorpióna vládnuť, oddaný a žiarlivý Škorpión však nezvláda drobné flirty Váh, z čoho môžu prameniť hádky.Ich vzťah je vášnivý a búrlivý.
>>>... so Škorpiónom
Obaja sú vášniví, oddaní, verní i žiarliví, dokážu však navzájom pochopiť svoje pocity i najtemnejšie stránky a túžby. Ich intuícia dokáže odhaliť najtajnejšie túžby toho druhého a pochopiť jeho jednanie. Privlastnia si jeden druhého, dokážu vytvoriť hlboký, vášnivý a oddaný vzťah a väčšinou toho druhého nikdy nezradia.
>>>... so Strelcom
Škorpión je pre Strelca tajomný a príťažlivý, Strelec zase fascinuje Škorpióna svojou neskutočnou úprimnosťou. Problém je v tom, že Škorpión chce Strelca vlastniť a Strelec naopak je veľmi slobodymilovný, čo bude v trvalom vzťahu spôsobovať hádky.
>>>... s Kozorožcom
Obaja sú ctižiadostiví a obaja sú silnými osobnosťami, preto sa dokážu navzájom pochopiť. Taktiež obaja túžia privlastniť si toho druhého, čím môže vzniknúť trvalý a pevný vzťah.
>>>... s Vodnárom
Vodnár je pre Škorpióna príliš nezávislý a Škorpión zase pre Vodnára príliš vlastnícky. Môžu spolu zažívať silné vzrušenie a vášeň,ale ich rozdielne povahy a odlišné predstavy lásky nie sú vhodné pre trvalý vzťah.
>>>... s Rybami
Ryby sa môžu na Škorpióna spoľahnúť a využívajú jeho ochranné krídla, zatiaľ čo Škorpióna fascinuje ich fantázia. Rybám nevadí, že si ich Škorpión privlastní a Škorpión oceňuje, že to chápu ako jeho prejav lásky. Láska i trvalý vzťah sú veľmi perspektívne.

STRELEC v spojení...
>>>...s Baranom
Vzťah je plný duševného porozumenia, ale i telesnej príťažlivosti a Baran sa dokáže do Strelca beznádejne zamilovať. Ich spoločný nepokoj a radosť zo života dáva predpoklad na šťastné spojenie.
>>>...s Býkom
V tomto vzťahu je silná telesná príťažlivosť, ale pre trvalý vzťah to nie je vhodné spojenie. Strelec je nezávislý a miluje slobodu, zatiaľ čo Býk by ho chcel vlastniť a snaží sa ho spútať.
>>>... s Blížencami
Obaja majú radi slobodu, radi cestujú, sú neúnavní a radi skúšajú nové veci. Ich vzájomný vzťah býva vášnivý a dobrodružný. Ak dokážu prekonať i každodenné problémy, ktoré obaja nenávidia, môže to byť úspešné spojenie.
>>>... s Rakom
Strelec je príliš slobodymilovný a dobrodružný pre stabilného a rodinne založeného Raka. Ich ciele a túžby sú protikladné. Tento vzťah bude Strelca čoskoro nudiť a Raka môže naopak zraniť. Pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Levom
Obaja sú vášniví, dobrodružní, extrovertní. Strelec povzbudzuje a obdivuje Leva, Lev zase oceňuje Strelcovu otvorenosť a úprimnosť. Tento vzťah môže byť veľmi šťastný a obojstranne posilňujúci.
>>>... s Pannou
Strelcova aktivita a netrpezlivosť je pre Pannu neúnosná, Strelec zase nedokáže pochopiť zdržanlivosť a utiahnutosť Panny. Pannu rozčuľuje nepraktickosť Strelca, Strelec neznáša puntičkárstvo Panny. Sú príliš rozdielni, pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Váhami
Vzťah Váh a Strelca je plný dobrodružstiev a zábavy, čo obom vyhovuje. Ani jeden z nich však nemá zmysel pre stereotypný život a každodenné povinnosti, preto v tejto oblasti môžu nastať problémy. Ak ich však prekonajú, sú vyhliadky na trvalý vzťah veľmi dobré.
>>>... so Škorpiónom
Škorpión je pre Strelca tajomný a príťažlivý, Strelec zase fascinuje Škorpióna svojou neskutočnou úprimnosťou. Problém je v tom, že Škorpión chce Strelca vlastniť a Strelec naopak je veľmi slobodymilovný, čo bude v trvalom vzťahu spôsobovať hádky.
>>>... so Strelcom
Obaja sú nezávislí, radi športujú a majú radi prírodu a zvieratá. Radi cestujú a milujú dobrodružstvo. Naviac sa neobmedzujú, pretože obaja potrebujú slobodu. Pokiaľ ide o lásku, toto spojenie je ideálne, ovšem môžu nastať problémy v každodennom živote, pretože ani jeden v tomto vzťahu nemá rád stereotyp a záväzky.
>>>... s Kozorožcom
Otvorenosť a priamosť Strelca môže vydesiť uzavretého a opatrného Kozorožca. Kozorožec je naviac šetrný a má vzťah k peniazom, zatiaľ čo pre bezstarostného Strelca sú len prostriedkom k slobode a dobrodružstvu a vôbec nepozná ich hodnotu. Trvalý vzťah vedie k obojstrannej nespokojnosti.
>>>... s Vodnárom
Vodnár netúži po pevnom zväzku a Strelec taktiež potrebuje slobodu. Ani jeden z nich nie je žiarlivý a nesnaží sa toho druhého ovládať. Majú radi dobrodružstvo a veľkú fantáziu a sú voči sebe tolerantní, takže môžu vytvoriť príjemný nekonvenčný vzťah.
>>>... s Rybami
Strelec vyslovene trpí ľútostivosťou a precitlivenosťou Rýb, Ryby zase zraňuje Strelcova úprimnosť a otvorenosť, ako i jeho nezávislosť. Ani jeden nemôže poskytnúť tomu druhému to, čo potrebuje. Pre trvalý vzťah sa nehodia.

KOZOROŽEC v spojení...
>>>...s Baranom
Baran je energický, Kozorožec opatrný. Spočiatku môže tento protiklad fungovať v zmysle vzájomného dopĺňania, pravdepodobne však Baranovi nebude stačiť. Hoci je schopný prebudiť v Kozorožcovi vášeň, tento vzťah je skôr lepší pre podnikanie a priateľstvo, ako pre partnerský vzťah.
>>>...s Býkom
Býk je ku Kozorožcovi priťahovaný fyzicky aj duševne. Tento vzťah môže byť veľmi zmyselný, pretože Býk sa dokáže Kozorožcovi dostať pod kožu. Silná vzájomná príťažlivosť, dokonalé spojenie.
>>>... s Blížencami
Kozorožec je pre dynamických a liberálnych Blížencov príliš opatrný a konzervatívny. Dokážu ho rešpektovať, časom sa však pravdepodobne začnú v jeho spoločnosti nudiť. Trvalý vzťah vydrží len vo výnimočných prípadoch.
>>>... s Rakom
S Kozorožcom sa Rak zhoduje v názoroch na peniaze, na prácu i zábavu, je tu však riziko, že uzavretý Kozorožec nedokáže poskytnúť Rakovi také city, aké by Rak potreboval a niekedy môže Raka neúmyselne zraňovať svojím chladným prístupom.
>>>... s Levom
Uzavretý a chladný Kozorožec nie je vhodným partnerom pre otvoreného a veľkorysého Leva. Tento vzťah je buď chlad alebo vášeň. Krátkodobý vzťah môže byť vzrušujúci, dlhodobý nemá perspektívu.
>>>... s Pannou
Stály a vyrovnaný vzťah. Navzájom sa priťahujú, ich hodnoty a predstavy sú si veľmi blízke. Obaja sú praktickí a žijú intenzívnym duchovným životom. Môžu vytvoriť trvalý harmonický vzťah.
>>>... s Váhami
Kozorožec je k Váham silne priťahovaný, Váhy zase obdivujú jeho zodpovednosť a vzťah k financiám. Môžu vytvoriť dlhodobý vzťah s pocitom istoty, ak Váham nebude vadiť Kozorožcova uzavretosť a Kozorožcovi zmysel Váh pre spoločenské zábavy.
>>>... so Škorpiónom
Obaja sú ctižiadostiví a obaja sú silnými osobnosťami, preto sa dokážu navzájom pochopiť. Taktiež obaja túžia privlastniť si toho druhého, čím môže vzniknúť trvalý a pevný vzťah.
>>>... so Strelcom
Otvorenosť a priamosť Strelca môže vydesiť uzavretého a opatrného Kozorožca. Kozorožec je naviac šetrný a má vzťah k peniazom, zatiaľ čo pre bezstarostného Strelca sú len prostriedkom k slobode a dobrodružstvu a vôbec nepozná ich hodnotu. Trvalý vzťah vedie k obojstrannej nespokojnosti.
>>>... s Kozorožcom
Majú rovnaké túžby, sny, plány i hodnoty, ale obaja sú rovnako tvrdohlaví, preto úspešný vzťah môže vzniknúť len vtedy, ak sa dokážu jeden druhému prispôsobiť. Je potrebná i veľká dávka tolerancie, keďže sú obaja ctižiadostiví. Na druhej strane ich vzťah vzhľadom na ich cieľavedomosť a šetrnosť môže byť prosperujúci.
>>>... s Vodnárom
Láska a milostné vzplanutie môže obom dodať nový elán a vzrušenie, ale pravdepodobne sa čoskoro zmení na priateľstvo, pretože výstredný Vodnár je pre konzervatívneho Kozorožca príliš neviazaný. Vodnár zase nemôže pochopiť zdržanlivosť Kozorožca. Pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Rybami
Intuitívne Ryby dokážu vidieť Kozorožcovi až na dno duše, Kozorožec zase vie, ako si u Rýb vybojovať úctu a dať im pocit istoty. Sú síce charakterovo rozdielni, dokážu si však poskytnúť to, čo potrebujú.

VODNÁR v spojení...
>>>...s Baranom
Môžu nájsť hlboké porozumenie za predpokladu, že bude Baran taktne pristupovať k citlivému a zasnenému Vodnárovi. Ich vzťah môže oboch obohacovať a môže byť trvalý, plný dobrodružstiev, neobyčajný a obojstranne posilňujúci.
>>>...s Býkom
Býk je založený materiálne, Vodnár duchovne. Sú úplne odlišní v názoroch, plánoch i túžbach. Býk túži po telesnej súhre, Vodnár po duševnej. Pre trvalý vzťah je táto kombinácia absolútne nevhodná.
>>>... s Blížencami
Vodnár má veľkú fantáziu, čo je pre Blížencov veľmi príťažlivé. Obaja majú radi zmenu, cestovanie, dobrodružstvo a neobyčajné veci. Naviac nekonvenčný a nezávislý Vodnár Blížencov neobmedzuje, pretože to sám neznáša. Môžu vytvoriť ideálny pár.
>>>... s Rakom
Spojenie Raka s nezávislým Vodnárom nie je nikdy dlhodobé, pretože Vodnár sa snaží vyhnúť všetkým záväzkom, zatiaľ čo Rak potrebuje zázemie a túži po rodine. Naviac Vodnár je absolútne nekonvenčný a Rak má naopak vzťah k tradíciám.
>>>... s Levom
Leva inšpiruje a fascinuje Vodnárova fantázia, zatiaľ čo Vodnár oceňuje veľkodušnosť Leva. Na druhej strane však Leva znervózňuje Vodnárova nezávislosť a Vodnára zase Levova túžba ovládať ho. Trvalejší vzťah potrebuje množstvo tolerancie.
>>>... s Pannou
Obaja pokladajú lásku skôr za duševný vzťah, než za fyzické spojenie, preto si v tejto oblasti rozumejú. V iných oblastiach sú však úplne odlišní, takže je to spojenie vhodné pre priateľstvo alebo krátkodobý vzťah. Trvalý vzťah by bol veľmi ťažký.
>>>... s Váhami
Obaja obľubujú spoločenský život a majú veľa priateľov. Aj v sexuálnej oblasti si rozumejú výborne. Váhy sa nesnažia spútať nezávislého Vodnára a Vodnár naopak toleruje ich drobné flirty. Ideálny pár, úspešný trvalý vzťah.
>>>... so Škorpiónom
Vodnár je pre Škorpióna príliš nezávislý a Škorpión zase pre Vodnára príliš vlastnícky. Môžu spolu zažívať silné vzrušenie a vášeň,ale ich rozdielne povahy a odlišné predstavy lásky nie sú vhodné pre trvalý vzťah.
>>>... so Strelcom
Vodnár netúži po pevnom zväzku a Strelec taktiež potrebuje slobodu. Ani jeden z nich nie je žiarlivý a nesnaží sa toho druhého ovládať. Majú radi dobrodružstvo a veľkú fantáziu a sú voči sebe tolerantní, takže môžu vytvoriť príjemný nekonvenčný vzťah.
>>>... s Kozorožcom
Láska a milostné vzplanutie môže obom dodať nový elán a vzrušenie, ale pravdepodobne sa čoskoro zmení na priateľstvo, pretože výstredný Vodnár je pre konzervatívneho Kozorožca príliš neviazaný. Vodnár zase nemôže pochopiť zdržanlivosť Kozorožca. Pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Vodnárom
Obaja majú veľkú fantáziu, sú nezávislí, priťahujú sa fyzicky i duševne a navzájom sa inšpirujú. Majú rovnaké ciele a túžby a obaja sú rovnako citliví. Naviac majú spoločné záujmy, takže môžu vytvoriť obojstranne obohacujúci vzťah.
>>>... s Rybami
Na začiatku môže byť pocit, že našli spriaznenú dušu. Citlivé Ryby sa však neustále dožadujú dôkazov lásky, zatiaľ čo nezávislý Vodnár sa v tomto vzťahu cíti ako otrok. Láska môže byť vzrušujúca, ale trvalý vzťah býva problematický.

RYBY v spojení...
>>>...s Baranom
Spočiatku môže byť toto spojenie romantické, tajomné a plné fantázie, ale sú príliš rozdielni a ich temperament je úplne odlišný. Vhodnejšie pre krátkodobý vzťah, trvalejšie spolužitie býva veľmi komplikované.
>>>...s Býkom
Býk je vyrovnaný, Ryby sú nevyspytateľné a náladové. Rybám tento vzťah vyhovuje, lebo v Býkovi nachádzajú oporu, ale Býk môže niektoré vlastnosti Rýb len veľmi ťažko pochopiť. Tento vzťah môže byť nežný a romantický, ale jeho perspektíva závisí predovšetkým na Býkovi.
>>>... s Blížencami
Precitlivené Ryby s potrebou spolupatričnosti sú pre nepokojných Blížencov, túžiacich po nových zážitkoch nevhodné pre dlhodobý vzťah. Môže medzi nimi vzniknúť citová náklonnosť, ale trvalý vzťah je rizikový.
>>>... s Rakom
Obaja sú citovo založení, idealistickí, vnímaví. Ich stretnutie v nich môže vyvolávať pocit, že sú pre seba stvorení. Dobrá perspektíva, avšak je na Rakovi, aby tento vzťah riadil, lebo Ryby sa mu môžu často vyšmyknúť z rúk.
>>>... s Levom
Introvertné Ryby sú absolútnym opakom extrovertného Leva a ich láska býva niekedy plná zábran. Počiatočná príťažlivosť môže rýchlo prejsť v ľahostajnosť a nepochopenie. Ťažké a komplikované spojenie, pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Pannou
Pre praktickú Pannu znamená láska pocit istoty, pre Ryby je naopak romantickým príbehom a základom života. Láska Panny je príliš zdržanlivá a obyčajná pre neskutočnú predstavu lásky zasnených Rýb. Trvalý vzťah býva poznačený veľkými komplikáciami.
>>>... s Váhami
Ryby sú rovnako citovo založené ako Váhy, ani jeden z nich však nedokáže mať vo vzťahu pevnejšiu ruku, čím sa napokon stane, že každý žije vo svojom vlastnom svete. Pre trvalý vzťah je toto spojenie nestabilné a zložité.
>>>... so Škorpiónom
Ryby sa môžu na Škorpióna spoľahnúť a využívajú jeho ochranné krídla, zatiaľ čo Škorpióna fascinuje ich fantázia. Rybám nevadí, že si ich Škorpión privlastní a Škorpión oceňuje, že to chápu ako jeho prejav lásky. Láska i trvalý vzťah sú veľmi perspektívne.
>>>... so Strelcom
Strelec vyslovene trpí ľútostivosťou a precitlivenosťou Rýb, Ryby zase zraňuje Strelcova úprimnosť a otvorenosť, ako i jeho nezávislosť. Ani jeden nemôže poskytnúť tomu druhému to, čo potrebuje. Pre trvalý vzťah sa nehodia.
>>>... s Kozorožcom
Intuitívne Ryby dokážu vidieť Kozorožcovi až na dno duše, Kozorožec zase vie, ako si u Rýb vybojovať úctu a dať im pocit istoty. Sú síce charakterovo rozdielni, dokážu si však poskytnúť to, čo potrebujú.
>>>... s Vodnárom
Na začiatku môže byť pocit, že našli spriaznenú dušu. Citlivé Ryby sa však neustále dožadujú dôkazov lásky, zatiaľ čo nezávislý Vodnár sa v tomto vzťahu cíti ako otrok. Láska môže byť vzrušujúca, ale trvalý vzťah býva problematický.
>>>... s Rybami
Ich vzájomné porozumenie je veľmi intenzívne, ich city sú podobné, dokážu pochopiť svoje najskrytejšie túžby. V tomto prípade však môže byť podobnosť negatívna, pretože Ryby sú veľmi senzitívne a z nedostatku silnejšieho partnera skôr či neskôr tento vzťah bude pre nich nedostačujúci.

Znamenie ryby

Znamenie Rýb je pod vplyvom Neptúna. Z toho môžeme vyvodzovať, že títo ľudia sú citliví, s veľkými vedomosťami a veľkou vnútornou silou. Ich duševné schopnosti, ktoré sa nemôžu vždy uplatniť, spôsobujú, že ich život je ťažkým bojom o vlastný duševný vývoj, takže je často ich povaha vážna a hĺbavá, poznačená tragickým pocitom, že ich nikto nechápe. V dôsledku ich citlivého, senzibilného naturelu im neraz padne ťažko presadiť sa. Veľké úsilie, ktoré budú musieť vynaložiť, aby dosiahli vrchol svojho snaženia, je osudom dané. Sú príliš jemní na to, aby sa mohli výraznejšie uplatniť. Preto ich iní budú využívať. A Ryby sa nechajú nimi ovplyvňovať a nikdy nebudú vedieť použiť silu lakťov. Pravdaže to skúšajú iným spôsobom, ktorý je pochopiteľný a uznaniahodný, ale ako sa presvedčia na vlastnej koži, málokedy vedie k cieľu. Nepomôže im, keď sa obetujú a preukazujú ľuďom veľké služby. Po mnohých sklamaniach sa stanú opatrnými a nakoniec skeptickými k svojmu okoliu, čo potom môže postihnúť aj mnohých nevinných. Celou svojou podstatou túžia títo ľudia po ideáloch, v ktorých hľadajú bezpochyby svoje vnútorné šťastie; ale tvrdý život im ho nedožičí. Majú priveľkú dušu a primálo aktívnej energie, aby mohli nájsť záľubu v tvrdom existenčnom boji. Tento nadbytok citov a nedostatok sily presadiť sa vnáša do ich života bolestný pocit nespokojnosti. A pretože sú to tvorovia skromní, utiahnutí, svet len ťažko pozná ich skutočné hodnoty. K ľuďom sa správajú citlivo, lipnú na priateľoch a ľahko prehliadajú ich nedostatky. Radi konajú dobré skutky a túžia vniesť do každodenného života trochu poézie a krásy. Ich živá fantázia ich unesie do nadprirodzených oblastí; alebo sa vrátia do všedného života so sklonom k pesimizmu. Potom nastanú obdobia, keď začnú strácať hlavu a stávajú sa roztržití; budú mať tisíc chutí všetko nechať a odísť niekam veľmi ďaleko. Priťahujú ich cudzie ďaleké krajiny. No ľudia-Ryby nie sú len tvormi obetavými, za akých sa zvyknú pokladať. S úspechom dokážu pred inými zamaskovať svoje skutočné motívy. Ako nikto iný vedia loviť v mútnych vodách. Sú skvelými hercami; lenže každý človek-Ryba nemôže pracovať vo filme a tak musia svoje herecké schopnosti uplatnovať tam, kde práve sú. Majú neobyčajnú schopnosť vtiahnuť iných do svojich blúznivých predstáv, pričom prichádzajú na najpodivnejšie nápady. Radi sa obklopujú tajomstvom a nezasvätení ľudia často nevedia, o čo Rybám vlastne ide. Hovoria o sebazapieraní a sebaobetovaní, ale nikdy nič nerobia celkom nezištne. Mnohí z tých vľúdnych, rojčivých ľudí-Rýb vedia veľmi šikovne používať "sexuálne návnady". A keď už majú korisť chytenú, prekvapí bezcitnosť, s akou ju "zhltnú", alebo odhodia, pretože po nej vlastne vôbec netúžia. Muži-Ryby sa môžu stať najlepšími manželmi, otcami a priateľmi - ale aj najhoršími; záleží čisto na konštelácii hviezd. Málokedy robia polovičaté veci a nikdy nerobia dvakrát to isté. Hlavnou povahovou črtou Ryby je strach zo života, ktorý ich nikdy neopúšťa a je do istej miery tragickým podtextom ich charakteru. Keď sú šťastní, obávajú sa nešťastia, keď milujú, boja sa aby nestratili objekt svojej lásky, keď žijú v blahobyte, boja sa aby oňho neprišli. Vnútorná pasivita ich robí prístupnymi rôznym vplyvom. Predovšetkým by sa Ryby mali vyhýbať omamným drogám, ktorým by mohli ľahko prepadnúť. Ľudí-Ryby lákajú zázračné udalosti, nepochopiteľné javy. Nech je každodenný život akokoľvek chudobný a skromný, vďaka svojej fantázii si ho vedia urobiť príťažlivým. Bránia sa akémukoľvek nátlaku a bežné normy a pravidlá odmietajú; považujú ich za obmedzovanie. Muž-Ryba vie obšírne rozprávať o svojich plánoch a predstavách, ktoré sa môžu ostatným niekedy vidieť fantastické. Tieto nápady však vôbec nie sú až také nereálne a celkom dobre sa dajú aj uskutočniť. Každý muž-Ryba sníva o tom, ako si zariadi život, no nie každému sa to podarí. Ľudia-Ryby sú známi tým, že sa vedia orientovať v náladách iných a pre mnohých sú preto utešiteľmi a pomáhajú riešiť problémy svojich priateľov. Aj keď u muža-Ryby prevládajú city, nikdy z neho nebude vášnivý milenec. Jeho silnou stránkou je skôr "pasívne dobývanie" ženy. Jeho milostné styky sú väčšinou veľmi komplikované, pretože do svojho vzťahu vkladá oveľa viac hlbokých citov, než iní muži. Keď sa uchádza o ženu, je veľmi zdržanlivý, nerád robí prvý krok. Viacmenej sa uspokojí s mlčanlivým obdivom a zbožňovaním a čaká, kým mu objekt jeho lásky vyjde v ústrety. Veľmi rád hrá úlohu nešťastného zaľúbenca a niekedy prežíva lásku len vo svojich predstavách. Žena-Ryba túži po tom, aby ju jej silnejší partner rozmaznával a ovládal. Mnohí si myslia, že tieto ženy sú slabé. Sú síce vo svojich citoch ľahko zraniteľné, ale takisto sa rýchlo udobria. Slabosť týchto žien je ich silnou stránkou. Mnohí muži ich túžia nosiť na rukách, utešovať ich a obskakovať. Sú poddajné a toto pomalé poddávanie sa je tým, čo mužský svet dráždi. Niekedy sú priveľmi precitlivelé, nerozhodné a rojčivé. Sú veselé medzi veselými a smutné medzi smutnými ľuďmi. Ich mäkké srdce túži po láske; tam, kde nájdu naplnenie svojich túžob, milujú s vášňou, ktorú však treba opatrne a šetrne prebudiť, kým naplno vzplanie. Ich tajnou ríšou je svet snov.

Znamenie vodnár

Znamenie Vodnára podlieha vplyvu planéty Urán. Týmto ľuďom je dané, aby boli neobyčajne citliví a vedychtiví. Po celý život sa budú snažiť pomocou im vlastnej logiky a kombinačných schopností odhaľovať tajomstvá bytia. Vďaka sklonu k fantazírovaniu a ich silnej a živej povahe sa dokážu povzniesť nad všednosť života, pričom niekedy inklinujú k samotárstvu bez toho, aby sa stali utiahnutými. Sú náladoví, nestáli a nerozhodní. Pritom ľahko podľahnú cudziemu vplyvu; osud im však v každej situácii poskytne priateľov ochotných pomôcť. Vodnárov vo všeobecnosti možno označiť za čestných, ideálnych a šľachetného srdca.Sú milí, spoločenskí, prakticky založení a veci posudzujú z hľadiska ich užitočnosti. Sú šikovní organizátori. Typickou črtou ich povahy je obhajovanie ľudskosti, zaujímajú sa o veľké problémy ľudstva s ohľadom na budúcnosť. Neobyčajný záujem prejavujú o prírodné vedy, techniku, medicínu. Majú aj pedagogické nadanie a vlohy potrebné pre riadiaceho pracovníka. Majú cit pre okultizmus a s tým súvisiacu zvedavosť. Ich názory sú uvážlivé a intuitívne. Iba nepatrne sa dajú ovplyvniť zmyslovými podnetmi. V správaní a v hĺbke osobnosti majú vždy poruke systém, ktorý môžu uplatniť v mnohých oblastiach. To však môže časom prerásť do akéhosi abstraktného schématizmu, ktorého výplodom sú neprirodzené a prázdne doktríny. V živote sa dokážu vždy rýchlo rozhodnúť. Bez ilúzií a sentimentality vedia hovoriť o háklivých témach. Ak prestanú súhlasiť so základnou myšlienkou nejakej veci, okamžite zmenia svoje zameranie a ciele. Môže sa stať, že v dôsledku určitej jednostrannosti myslenia prestanú vidieť skutočnosť. Niekedy sa Vodnári pohybujú medzi ľuďmi ako živé slovníky alebo počítače, ktoré majú stále poruke "nemenné pravidlo". Pritom niekedy ani nezbadajú, že ono pravidlo či vzorec vôbec nesedí. Povaha Vodnárov je poznačená hlbokým pocitom nezávislosti. Všetko, čo ich obmedzuje a ohraničuje, odmietajú. Niet pre nich ničoho nemožného. Na život kladú požiadavky, ktoré sú často nesplniteľné. Preto sa mnohokrát dočkajú sklamania. V zamestnaní odmietajú Vodnári všetky staré spôsoby práce a ohurujú neobyčajnými metódami. Hľadajú stále nové cesty, chcú vytvoriť niečo nové, jedinečné. Muž v znamení Vodnára je v láske trochu komplikovaný. Jeho túžba po nezávislosti sa bráni akémukoľvek pevnému zväzku a zvedavosť ho robí prístupným každému dobrodružstvu. Rýchlo vzplanie a rovnako rýchlo sa nadchne pre ďalší objekt. V sexuálnom styku je niekedy veľmi uvoľnený, romantický a príťažlivý; jeho milostný vzťah k ženám je postavený však skôr na záujme a obdive než na vášni. Je veľmi milý, ale svoje najtajnejšie pocity a myšlienky si necháva pre seba. Jeho nežnosti sú hravé a zacielené často na sexuálne experimenty. Zvedavosť a vycibrený psychologický postreh ho neopúšťajú ani v spálni. Inklinuje k mnohým extravagantným záľubám; či už je to zbierka priateliek, striedanie svetonázorových postojov alebo úplne bláznivé nápady. Láka ho nové a nepoznané, potrebuje slobodu a vyhľadáva aj zakázané rozkoše. V každom prípade je to vynikajúci spoločník, sprievodca a utešiteľ. V zamestnaní ho považujú za moderného, pokrokového a dobre informovaného muža. Medzi Vodnármi nájdeme aj veľa zaujímavých jedincov, skutočné originály, ľudí s bláznivými, utopickými ideami, ktorí vnútorne i navonok odmietajú konvencie a obyčaje, chcú žiť a konať len podľa vlastných zákonov a preto nezriedka vybočujú z rámca meštiackej spoločnosti v pozitívnom i negatívnom zmysle. Typické je pre nich odmietanie akejkoľvek centrálnej moci (štátu, cirkvi). Žena narodená v znamení Vodnára je prístupná nekonvenčnému vzťahu, často je náladová a očarúva originalitou svojej osobnosti. Zmyslovo je chladná, sex pre ňu veľa neznamená. U partnera hľadá skôr duševnú krásu. Keď ju chcú k niečomu prinútiť, vzoprie sa. Nie je pohodlnou, ale maximálne podnetnou a zaujímavou partnerkou. Ženy narodené v tomto znameni hľadia ďaleko dopredu. Plánujú a zaujímajú sa o pokrok v najrôznejších oblastiach. Hľadajú nové metódy, smery a objavy. Vždy sa spoliehajú na vlastné sily. Útočia na sociálne a politické nešváry. Nezávislosť je v ich živote veľmi dôležitá. Veria svojim schopnostiam, no sú aj veľmi nezištné a priateľské. V práci sú neúnavné. Jedného dňa však stratia záujem o prácu aj o partnera. Jednoducho ich bez slova začnú zanedbávať, bez toho aby samy vedeli prečo. Je už ich osudom, že z ničoho nič ukončia jednu fázu života a začnú ďalšiu. Nie sú zbabelé, ale ani vyzbrojené na boj. Svoj názor môžu hocikedy zmeniť. Žena-Vodnár vie byť verná, keď miluje; len čo však stratí záujem o partnera, stáva sa ľahostajnou a bezcitnou. Slovo "láska" patrí u nej do duchovnej oblasti. Sex hrá nepodstatnú úlohu. Nemožno ju označiť za rodenú matku. Materstvo ju zväčša vyvedie z miery. Nežnej lásky sa jej potomkovia väčšinou nedočkajú. Túžba po priateľských vzťahoch je základnou črtou jej povahy a spoločenský život je nutným predpokladom jej rozvoja.

30. 10. 2008

Znamenie kozorožec

Znamenie Kozorožca ovláda planéta Saturn. Nezlomná túžba stále napredovať a dosiahnuť vrcholy úcty, moci a vplyvu dokazuje, ako ich táto planéta ovláda. Kozorožec sa nezastaví pred nijakými ťažkosťami, pred žiadnou prekážkou. Všetky jeho vlastnosti ho predurčujú na veľké činy. Kozorožec je nepokojný, vytrvalý človek, vedomý si svojich povinností. Ľahko sa učí a chápe. Keď je to potrebné, vie byť výrečný, inak je však uzavretý, mlčanlivý a nedôverčivý. Keď si vytýči nejaký cieľ, je schopný veľkého odriekania a sebazaprenia. Vie byť obdivuhodne húževnatý, až tvrdohlavý. Preto ťažko nachádza a udrží si priateľov. Týmto ľuďom je vlastný vážny postoj k životu, praktický um a bystrý, kritický pohľad na veci. Víťazstvá v životných situáciách nedosahujú ľahko, sú v nich výlučne odkázaní na vlastné sily, nemôžu rátať s pomocou alebo podporou druhých. Pritom finančné pomery Kozorožcov nebývajú zlé. Za svoje materiálne úspechy však vďačia len sebe a svojej práci a v zrelom veku majú väčšie šance na úspech. Ich osudom predurčená cesta je priamočiara a po prekonaní mnohých prekážok v povolaní vedie bezpečne k vytýčenému cieľu, takže v starobe sa dočkajú splnenia mnohých nádejí a prianí. Na príkoria a urážky Kozorožec ťažko zabúda, ale netúži sa pomstiť. Jeho nenávisť i priateľstvo sú nekompromisné a trvalé. Pretože nerád vystavuje na obdiv svoje dobré stránky, často ostávajú pre iných skryté. V srdcových záležitostiach sa Kozorožci vyznačujú sebaovládaním a vernosťou. V mladosti sa ich často zmocňuje melanchólia. Trpi tým však ich tvorivá sila a chuť do práce. Milujú hlboko a z celého srdca, nevedia to však prejaviť, čiastočne pre svoju v podstate utiahnutú a trochu drsnú povahu. Sú spravodliví, pri posudzovaní iných trochu tvrdí a nie je ľahké presvedčiť ich o opaku. Kozorožec je typ mysliteľa a aj najťažšie problémy rieši s ľahkosťou. Je múdry a nič nerobí nepremyslene. Má rád nezávislosť, krásu a súlad. Kozorožec sa snaží dosahovať úspechy, pritom vedie priam sparťanský spôsob života. Svoje postavenie dosahuje za cenu neúnavnej driny. Títo ľudia radi prikladajú korunku ku korunke, ukladajú svoje úspory a radšej by svoje peniaze zničili, než by sa o ne podelili. Spoločenské vzťahy sú v živote Kozorožca väčšinou druhoradé. Jeho povahu poznačuje predovšetkým veľká ctižiadosť a usilovnosť. Je to tvor rozvážny, svoju silu zhromažďuje vnútornou koncentráciou, zvažuje a meria svoje ciele a vždy dokončí, čo začal. Stále ho niečo poháňa, pretože jeho povaha neznáša nečinnosť. Títo ľudia sú niekedy ako skaly; mocní, vzpriamení a skromní. Skúpy je Kozorožec aj v prejavoch citov. Nejaká vnútorná nesmelosť a ľahká zranitelnosť mu bráni otvorene prejavovať lásku. Keď však miluje, je stelesnením vernosti. Nepozná oheň milostnej vášne, ktorá spaľuje, bohatosť a márnotratnosť v láske; jeho cit je stály a nemenný a patrí celému človeku. Berie lásku vážne, je preňho vážnym problémom, nad ktorým sa zamýšľa a nie pevnosťou, ktorú treba dobývať, ani prúdom, ktorým sa môže dať unášať. Kozorožec trpezlivo dobýva jednu priečku rebríčka úspešnosti po druhej. Nebojí sa prekážok a vie sa vyrovnať s neúspechmi. Je dôkladný, svedomitý, vytrvalý a korektný v dodržiavaní predpisov. Na zamestnanie má dobré vyhliadky v štátnej službe, v zodpovedných funkciách ako pokladník, vedúci kolektívu, archivár, správca skladu, učiteľ, fyzik, mineralóg, štatistik, historik, právnik, teológ, matematik. Ďalej v povolaniach súvisiacich so stavebníctvom, pozemkami, baníctvom, geológiou, poľnohospodárstvom. Muž-Kozorožec si cení systematickosť, metodickosť, schematickosť a bezpodmienečné dodržiavanie stanoveného plánu. Peniaze hrajú v jeho živote veľkú rolu. Nenávidí neschopnosť, plytvanie a lenivosť. Vo vedúcom postavení sa prejavuje ako neúprosný, tvrdý, nekompromisný a chladný. V láske je trochu ťažkopádny. Často trvá veľmi dlho, kým vyzná žene lásku. Nemá rád flirt a pohrávanie sa s citmi. Myšlienka na manželstvo ho často napĺňa obavami. Nechce sa s nikým deliť o svoj život. Aj pri dvorení sa žene je veľmi zdržanlivý. Keď sa však ožení, berie manželské povinnosti veľmi vážne. Domov a rodina znamenajú preňho veľa. Je dobrý manžel, no erotické vzťahy mu dávajú poriadne zabrať. Hanbí sa ukázať svoje pravé Ja, je oveľa drsnejší než naozaj chce. Strach pred zlyhaním ho podnecuje k telesnej aktivite a športom. Navonok je neprístupný a disciplinovaný, ale vovnútri je v podstate romantický a sníva o dobrodružstvách; ovšem Saturn ho spútava neviditeľnou reťazou. Ženy v znamení Kozorožca berú svoje povolanie veľmi vážne. Sú pracovité, usilovné, ctižiadostivé a majú obrovskú výdrž. Majú rady zábavu a veselú spoločnosť, jej ctižiadosť je však vždy zameraná na praktické veci. Myslí na budúcnosť, na svoje materiálne zabezpečenie a ťažko zarobené peniaze drží pevne vo svojich rukách. Svoje pocity nedá hneď najavo, keď však prekoná určité zábrany, je dobrosrdečná a oddaná. Je síce sexuálne príťažlivá, ale je chladnokrvná. Nedá sa strhnúť vášňou, často sa jej milostný život spája s dosiahnutím nejakého cieľa. Má citové zábrany a čo sa týka morálky je veľmi úzkoprsá. Kozorožci nešetria námahou na prekonanie prekážok, či už nezvyčajnou húževnatosťou, neúnavným nasadením energie, presným odhadom vlastných síl, bezcitným podrobovaním si slabších či rafinovanou taktikou a vyčerpaním síl protivníka.

Znamenie strelec

Znameniu Strelca dominuje šťastná, optimistická a silná planéta Jupiter. Títo ľudia majú úprimný, spokojný výraz, ktorý inšpiruje priateľstvo a výmenu skúseností a rýchle pohyby (aj keď možno objavíte niekoľko Strelcov, ktorí sa pohybujú pomaly a rozvážne). Často však robia rozmáchle gestá, ktoré pôsobia dramaticky a energicky. Ich oči sú jasné a bystré a blýskajú sa v nich iskričky sviežeho humoru. Strelci sú obvykle neposední. Neradi kľudne stoja alebo sedia. Sú na prvý pohľad nápadní, hlavne zjavnou sebaistotou a opovrhovaním konvenciami. Pri chôdzi vyzerajú, akoby sa skutočne hnali za nejakým cieľom. Nič ich nezastaví ani nezneistí. Často Strelca prvýkrát uvidíte na koni alebo venčiť psa. Vášnivo milujú zvieratá. Ľudia pod vplyvom Jupitera sa obvykle neboja ničoho. Typického Strelca priťahuje nebezpečenstvo - v športe, v práci alebo koníčku. Riziko ho vzrušuje a provokuje. Miluje rýchlosť, rýchle autá, lietadlá a dokonca aj horské dráhy ho magneticky priťahujú. Nebojácni piloti, ktorí testujú nové stroje, sú veľmi často Strelci. Máločo poteší týchto ľudí viac než únik pred nebezpečenstvom o vlások - fyzický aj citový. Nezastavia sa pred ničím. Medzi legendárnou úprimnosťou Strelca a brutálnou pravdou Škorpióna je rozdiel. Škorpión si je pri vyslovení pravdy úplne vedomý jej účinku, ale napriek tomu odmieta akýkoľvek kompromis. Strelec naopak nemá poňatie, aký bude účinok jeho nutkania byť úprimným. Škorpióna nehryzie svedomie ohľadom rán, ktoré jeho výroky spôsobili. Preňho je pravda pravdou a pokiaľ ju nemôžete uniesť, nemali ste si o ňu povedať. Keď však Strelec zistí, že sa vás skutočne dotkol, je zdrvený vlastným nedostatkom ohľaduplnosti. U Strelca doslova platí "čo na srdci, to na jazyku". Je rovnako priamy a úprimný ako šesťročné dieťa. Málo ľudí sa dokáže na Strelca dlho hnevať, pretože Strelcom viditeľne chýba zlý úmysel. Väčšina Strelcov si úprimne želá rozveseliť svoje okolie. Aspoň sa o to snažia. Ľudia v tomto znamení tiež dokážu múdro poradiť, ak máte čas rozoberať ich stanovisko. Strelec je ohňové znamenie, takže sú to ľudia väčšinou extrovertní, zhovorčiví. Existuje pár veľmi hanblivých a bojácnych Strelcov, ale aj tí sú plní originálnych nápadov. Práve tichí, čudácki Strelci, ktorí sa držia v ústraní, majú tie najfantastickejšie sny a mieria k najvyšším cieľom. Či už je Strelec introvert alebo extrovert, v jadre je výborný organizátor a reklamný agent. Ten vzácny typ, ktorý toho veľa nenahovorí, možno plánuje niečo skutočne úžasného, s čim sa vytasi pred nič netušiacim svetom. Aj keď má jazyk v kľude, mozog mu pracuje na plné obrátky. Väčšinu času je typický Strelec šťastný a spoločenský, ale obvyklý je u neho odpor proti autorite a strnulej, konvenčnej spoločnosti. Strelec nikdy neuteká z boja ani nevolá o pomoc. Ženy-Strelci môžu náhle zmeniť svoje obvykle prijemné chovanie a spustiť slovný príval bez akýchkoľvek servítkov, ktorý odkáže rušiteľa do patričných medzí. Muži použijú ako zbrane päste a výsmech. Osoba, ktorá hrubo urazila Strelca sa často ocitne rozplácnutá na chodníku a diví sa, odkiaľ prišiel ten náklaďák. Hrdí a smelí Strelci neznesú obvinenia z nepoctivosti. Nespravodlivé obvinenie v nich vzbudí spravodlivé rozhorčenie, ale po obzvlášť zúrivom výpade cítia výčitky a snažia sa zmieriť. Urobia vám taký monokel na oku, že skončíte v nemocnici, ale ďalší deň vás zasypú kvetmi a súcitom. Strelec obvykle najprv jedná a hovorí a až potom zvažuje následky. Mnohí Strelci vyhľadávajú javisko. Showbusiness je plný Strelcov. Strelec miluje cestovanie. Obvykle má aspoň jeden kufor zbalený a pripravený pre okamžité použitie. U typického statočného a optimistického Strelca si vždy všimnete niečo detské. Odmieta sa zmieriť s vážnosťou života, aj keď niektorí sa v starších rokoch dopracujú k zodpovednosti s až obdivuhodnou svedomitosťou. Ale nikdy nie sú s týmto bremenom skutočne šťastní. Ich povaha sa bráni akémukoľvek obmedzeniu, čo môže privodiť aj vážnu nemoc. Pokiaľ to prežijú spolu s prílišným trieštením energie, budú žiť dlho ako Metuzalem. Väčšina Strelcov si zachová svoje vlohy - neskôr vycibrené vekom - až do konca. Láska k športu môže viesť k úrazom v dôsledku prehnanej aktivity. Ani v nemocnici nevydržia v posteli dlhšie než niekoľko dní. Chorobe sa podriaďujú neradi a obvykle sa uzdravia vo veľmi krátkej dobe. Život málokedy donúti týchto ľudi k permanentnej porážke. Každý Strelec je svojím spôsobom hazardný hráč. Las Vegas priťahuje Strelcov ako med včely. Takisto ich láka hra na trhu cenných papierov alebo v obchode s nemovitosťami. Našťastie väčšina z nich drží svoju túžbu špekulovať na uzde. Aj keď sú v láske vrelí a obdivuhodní, nie je ľahké ich pripútať. K najnepríjemnejším stránkam Strelcov patrí sklon k výbušnosti. Ale tiež sa slepo bijú za veľké ideály a veria, že možnosti prevážia nad nedostatkami, čo je postoj prameniaci z ich skvelej predstavivosti a pokrokového myslenia. Vždy prezentujú prípad s pomocou chladných rozumných argumentov, pričom roztrhajú opozíciu na kusy ostrou satirou, ale napriek tomu sa im podarí ostať nad potýčkou povznesenými. Ovšem ich oheň môže kedykoľvek vzplanúť plnou silou, zvlášť ak niekto nespravodlivo napadá ich vznešené záujmy. Sú úctyhodní nepriatelia, pretože keď si doprajú dostatok času zacieliť sa na obeť, ich šípy zriedka minú cieľ. Sú totiž napustené prenikavou inteligenciou a dostatočne ostré, aby prenikli aj najsilnejším brnením. Muži-Strelci vyžadujú od svojej partnerky inteligenciu. Ak si ich chcú ženy pripútať, musia im dopriať voľnosť a maximum slobody. Pokiaľ budú prijimať život v rovnakom duchu ako on, spĺňajú základné požiadavky byť pre nich vhodnými partnerkami. Mali by byť bdelé a nechať Strelca usmerňovať a riadiť ich energiu. Muž- Strelec miluje športy. Inklinuje k neviazanému životu v prírode, ku ktorej má hlboký vzťah. Jeho zmysel pre dobrodružstvo sa často spája s bezstarostnou nezodpovednosťou. Má temperamentnú povahu a jeho láska je zároveň aj vášňou. U žien má veľké šťastie, ale má silnú túžbu po slobode. S deťmi si užije až budú väčšie, pretože s miminami a batoľatami si proste nevie rady. Otcovia-Strelci radi berú deti na výlety a rôzne akcie vonku. Pre deti bude otec-Strelec viac priateľom než otcom. Čím budú staršie, tým viac si s ním budú rozumieť. Tento muž myslí srdcom a hlavou zároveň. Niekedy je bláznivo odvážny. Občas zakopne a spadne, ale skúsi to znovu. Odpustíte mu však všetko, pretože odmení vaše srdce najlepšim darom - úprimnou láskou. Žena-Strelec je nezdolná optimistka. Väčšinou nevie klamať. Niekedy si možno budete želať, aby to urobila. Ak prejavíte záujem, ako trávi večery kedy nie ste s ňou, dostanete detailne a naprosto úprimné hlásenie. Pravdepodobne bude žiť sama. Tieto ženy sú veľmi nezávislé a Strelci oboch pohlaví sú podivne ľahostajní k rodinným zväzkom. Možno je to preto, že toľko cestujú a nedostanú sa domov tak často, aby boli so svojou rodinou. Alebo je to prirodzený strach Strelcov z príbuzných, ktorí by mohli obmedzovať ich slobodu. Tak ako mužov-Strelcov, aj ženy v tomto znamení predstava manželstva trochu desí. Pretože sa považuje za rovnocennú voči mužom, možno bude napodobňovať partnerovo chovanie alebo nosiť jeho sveter. Ak má rada šport a táborenie, čo je pre ženy-Strelcov typické, mohli by ste mať ťažkosti rozoznať ju od chlapcov. Môžu to byť tie najjemnejšie a najženskejšie ženy, ale pohybujú sa v spoločnosti mužov. Pretože je tak otvorená a úprimná, nikdy moc nedbá na svoju povesť a opovrhuje pokrytectvom spoločnosti. Ak sa jej na to opýtate, odpovie bez obalu, že ak príde domov o polnoci, neznamená to automaticky promiskuitu, tak ako včasný príchod neznamená vernosť. V srdci je táto žena dôverčivé dieťa. Je tak naivná, že sa stáva veľmi zraniteľnou voči zvodcom, podvodníkom a snobom (zaujímavé je, že sa to týka len milostnej sféry). Zabudnite, ako bystro vie argumentovať a ako logicky dokáže myslieť. Nič z toho nemá čo robiť s jej srdcom. Je bystrá, inteligentná a schopná sa v prípade potreby o seba postarať. Ale srdce má bezbranné a dosť často príde k úhone. Vzhľadom na zdráhavý postoj k manželstvu táto žena možno vyvoláva dojem, že jej chýba citovosť. Omyl. Pri sledovaní smutných filmov preleje potoky sĺz a bude čítať poéziu so zahmleným pohľadom. Schováva každý list, ktorý od muža dostala, zbytky kvetov, ktoré jej kúpil v daždi a lístky z hokejového zápasu, kde vás poznala. Z tiesne a pesimizmu sa jej niekedy môže urobiť až fyzicky zle. Pokiaľ jej dovolíte byť paňou svojej duše a nebude sa vami cítiť spútaná, dostane sa vám od tejto naivnej optimistky vernosť, dôvera a náklonnosť. Táto žena je nevyliečiteľná idealistka a tu je jej tajomstvo: Zamilovala sa do vás pred mnohými rokmi, keď bola malé dievčatko a pri splne si želala, aby našla niekoho, kto by zdieľal jej úprimné srdce. Veľakrát si myslela, že vás našla a bola sklamaná. Ale keď ste sa konečne objavil, hneď vás poznala, pretože ste bol nežný klaun s vlastnými snami, ktorý ju vzal za ruku a ukázal jej cestu ku hviezdam.