20. 9. 2008

To čo nás mama naučila...

*****Moja mama ma naučila OCENIŤ DOBRE VYKONANÚ PRÁCU:*****

"Ak sa chcete navzájom pozabíjať, urobte to láskavo na dvore, práve som vyriadila!"



*****Moja mama ma naučila NÁBOŽENSTVO:*****

"Modli sa, aby to z toho koberca zišlo dole."



*****Moja mama ma nučila LOGICKY MYSLIEŤ:*****

"Prečo? Pretože som to povedala!"



*****Moja mama ma naučila PREDVÍDAŤ:*****


"Skontroluj si, či máš čisté prádlo. Čo keby ťa zrazilo auto?"



*****Moja mama ma naučila IRÓNIU:*****


"Ešte chvíľu plač a ja ti k tomu dám skutočný dôvod!"



*****Moja mama ma naučila veľa O VEDE ZVANEJ OSMÓZA:*****

"Zavri si ústa a zjedz tú polievku!"



*****Moja mama ma naučila BYŤ OHYBNÝ:*****


"Pozri sa na tú špinu, čo máš na chrbte!"



*****Moja mama ma naučila BYŤ VYTRVALÝ:*****

"Neodídeš odtiaľto pokiaľ nezješ všetok špenát!"



*****Moja mama mi vysvetlila POČASIE:*****

"Tvoja izba vyzerá, ako keby tu pred chvíľou bolo tornádo!"



*****Moja mama mi vysvetlila ŽIVOTNÝ CYKLUS:*****

"Priviedla som ťa na tento svet a môžem ťa z neho zase rýchlo dostať!"



*****Moja mama ma naučila BYŤ ZÁVISTLIVÝ:*****

"Na svete sú milióny nešťastných detí, ktoré nemajú takích dobrích rodičov ako ty!"

15. 9. 2008

Copy my banner

'Create
Copy this code to your website to display this banner!

Prosíííím!!!

Ak sem príde nejaký inteligent (haha) Bola by som mu veľmi povďačná, keby mi napísal presný návod na tvorbu bannerov a zmenu kurzora na blogu. Už fakt neviem ako to mám spraviť, čo si nainštalovať atď.....:-/

14. 9. 2008

pOčkáš?!

Klik here:)

Tak toto som ja...

Volám sa Zdenka, no ľudia ma niekedy volajú aj Enka alebo Eňa. Mám ešte aj iné hlúpe prezývky, ale tie tu nebudem uvádzať. Čo sa týka môjho výzoru, tak mám hnedo-zelené oči. Momentálne blond-červeno-hnedo čierne vlasy, 172cm a 53kg. Narodila som sa piatok, 4.12.1992 v znamení strelca. Strelci sú vraj optimisti, no ja nie som. Ale nie som ani pesimista. Snažím sa svet vidieť čím viac reálnejšie, aj keď rada snívam. Našťastie sa viem z tých mojich snov veľmi rýchlo vymotať a dostať sa späť do reality.
Snažím sa byť úprimná, ale nanešťastie niekedy to preženiem a poštvem si proti sebe dosť veľa ľudí. Nikdy si dopredu nepremyslím, čo idem povedať. Proste to len poviem a nemyslím na následky. Myslím, že to budem v mojom živote ešte veľmi veľakrát ľutovať. Ale málokedy som s niekým dlho pohnevaná, pretože ja sa dlho hnevať neviem a náhodou mám schopnosť ovplyvňovať ľudí, aj keď dosť často som ovplyvňovaná aj ja sama.

Som veľmi náladová a často mením svoje správanie. Raz som milá, vysmiata a na každého sladká ako med, no inokedy zase drzá a až nepríjemne arogantná.
Väčšinou ma nikdy nič nezneistí, som sebaistá a v každej situácii vidím druhú šancu. Zo všetkého sa viem veľmi šikovne vymotať, aj keď niekedy nie celkom čestne. Ak mi ide o moju kožu zabúdam na kamarátov a myslím len na seba. Viem, že raz mi to neprejde. Zatiaľ som, ale mala šťastie vždy.
Vášnivo milujem prírodu. Zvieratá, kvety, stromy... Nemôžem sa pozerať, ak niekto ubližuje zvieraťu. Ak niekto týra alebo zabije zviera, už nikdy ho neberiem ako kamaráta. Už navždy pre mňa ostane len "známym", ktorému sa len zdravím... V izbe mám plno kvetov a každý má svoje meno (Inak som úplne v poriadku). Mám aj "potkanicu" Metaxu a myšiaka Bonga.

Priťahuje ma nebezpečenstvo. Rýchla jazda, parašutizmus, paragliding, banjijumping, obrovské húsenkové dráhy, tie "psycho" kolotoče a všetko rýchle.

Som rada, keď sa moje okolie pri mne cíti dobre a vždy sa snažím každého rozosmiať. V poslednom čase už nedávam najavo ani keď nemám dobrú náladu alebo sa o to aspoň snažím. Je to pre mňa veľmi ťažké skryť moju náladu. Mne totiž to všetko vidno na očiach, aj keď veľa ľudí si to našťastie ešte nevšimlo.
Rada radím druhým ľuďom. Tomu sa chcem aj ďalej venovať a ísť na psychológiu. Dúfam, že mi to vyjde. Robí ma šťastnou pocit, keď niekomu poradím, on sa zariadi podľa mojej rady a dopadne to dobre. Horší pocit je však, keď to až tak dobre nedopadne. Našťastie sa mi takýto prípad stal len raz... Ak by sa mi nepodarila "kariéra" psychologičky, rada by som to skúsila ako herečka, aj keď viem, že nemám skoro žiadne šance. Nemám skúsenosti s týmto odborom, takže aj takmer nulové šance "presláviť sa".
Po tomto všetkom sa vám asi bude zdať, že som spoločenská a komunikatívna. Práve naopak. Síce nie som veľmi hanblivá, ale som dosť uzavretá a mĺkva. Uzavretá som hlavne z citovej stránky môjho života a preto moje city zachytávam na papier štetcom a farbou. Naozaj veľmi rada kreslím, lebo to čo nedokážem povedať viem celkom výstižne nakresliť. (občas, haha)

Dosť často len tak sedím a hľadím okolo. Dívam sa na ľudí a sledujem čo robia. Prípadne sedím v izbe po tme a dívam sa von oknom na rozsvietenú ulicu, hviezdy alebo len tak dívam do kúta a premýšľam. Premýšľam čo bude ďalej. Zajtra, o týždeň, mesiac, rok, dva, tri, päť... A občas sa viem až príliš vhĺbiť do mojich myšlienok a ťažko sa mi vracia do reality.
Nikdy nechcem "volať o pomoc" a chcem sama sebe dokázať, že ja to dokážem sama. Je vo mne až nejaký odpor k tomu, aby mi niekto v istých veciach pomáhal. Nepotrebujem pomoc, musím si pomôcť sama!

Viem sa veľmi rýchlo zmeniť s kľudného, tichého "dievčatka" na drzú, arogantnú (strigu?:D) a spustiť príval všetkých možných slov bez akejkoľvek servítky. A nech si ma nepraje osoba, ktorá ma urazí:D Nebránim sa fyzicky, ja priam psychicky týram.. (muhehe:D)
Ak ma niekto nespravodlivo z niečoho obviní, môže očakávať iba agresívny nával nadávok a zúrivý výraz v tvári. Takmer nikdy nie som nejaká útočná, ale zato toho viem povedať niekdy až priveľa. Budem sa opakovať, ale potom to vždy ľutujem. Nie všetko, ale väčšinou veci ktoré trocha preženiem.
Mám rada cestovanie a najradšej by som spoznala všetky krajiny sveta. Všetky kultúry, budovy, mrakodrapy, pamiatky, hory, jazerá, pláže a divy sveta.

Niekedy sa až premáham tváriť sa primerane k môjmu veku, ale stále sa vo mne nájde niečo detské. Odmietam sa zmieriť s vážnosťou tohto života!:D Často zabúdam na povinnosti a nie som veľmi spoľahlivá. Kebyže mám byť, ale vážna a nemať tie moje "detské výkyvy", nebola by som to ja. Samozrejme viem byť aj vážna a to dosť často, ibaže občas ma chytí nejaká "detská energia" a začnem sa besnieť ako malé decko. (trápne:D)

Čo by som ešte napísala o sebe?... Mám rada peniaze! Peniaze sú pre mňa takmer všetkým. Neskutočne milujem tie papieriky, za ktoré môžem mať všetko čo chcem. Peniaze sú šťastie:P

Nemám rada, keď si zo mňa niekto robí srandu. A nemám rada, keď ma niekto obhovára a predo mnou sa tvári kamarátom. Keď zistím pravdu, nechám si dostatok času zacieliť si pomstu presne na obeť a vždy sa trafím presne! A keď už ide o pomstu moje "šípy" sú vždy veľmi ostré! Tak pozor na mňa, ja aj hryziem:D
Sloboda je pre mňa veľmi dôležitá. Ak by ma niekto držal na uzde určite by čoskoro pocítil môj hnev, lebo toto je tiež jedna z vecí, ktoré ma vedia veľmi nahnevať.
Som dosť ľahostajná k rodinným záležitostiam a pravdepodobne budem žiť dosť dlho sama, lebo partner by mi len prekážal pri mojom užívaní si života:P Mám tak trocha strach, že raz stratím moju slobodu. A predstava s manželstva?! Preboha nie:D Dúfam, že až takú chybu nespravím nikdy. Ale inak sa omnoho lepšie porozprávam a zabavím hlavne s opačným pohlavým. Bude to asi tým, že ma nebavia tie "ženské reči".

Zbožňujem
básne. Krásna báseň je napríklad Marína alebo Jesenná láska. Tiež si rada prečítam dobrú knihu, ale zatiaľ som našla iba jednu, ktorá ma naozaj zaujala. Drakula. Spomínam si, že som si raz požičala s knižnice nejaké denníky, ale už si nepamätám presný názov. To boli tiež celkom pútavo napísane knihy.

Nebudem už viac písať, aj tak pochybujem, že si to niekto dočíta až po tadeto. Chcem to ukončiť len vetou: "Nemienim meniť svoju povahu, aj keď tá moja možno nie je dokonalá..."




Všetko o znameniach: strelec

nočná mora:D


I_aM_nOt_pErfeKt_!



emo?!

  1. Emo - Enormne Masívna Ofina
  2. Emo - Extrémne Mastná Ofina
  3. Emo - Emocionálne a mentálne oslabený
  4. Emo - Ejakulát má v oku
  5. Emo - Elektráreň Mochovce
  6. Emo - Emancipovaný Melancholický Outista
  7. Emo - Extra Módny Outfit
  8. Emo - Erotický Masážny Olej
  9. Emo - Ejakulát medzi oči
  10. Emo - Extrémne malý (k)oko(t)
  11. Emo - Evidentne Mozgovo Oneskorený/á
  12. Emo - E! Malá obluda!
  13. Emo - Emocionálne mrte odpálený
  14. Emo - Evidentne má ostroporózu

12. 9. 2008

Kačičky na Dunaji

Príďte povzbudiť kačice na Dunaji

12.09.2008 17:30
Komunitná nadácia Bratislava vás všetkých, Bratislavčanov aj návštevníkov mesta, pozýva v sobotu 13. septembra o 15.00 na Tyršovo nábrežie na Preteky kačíc 2008. Súťažiť budú žlté umelé kačice na trati medzi Novým a Starým mostom na Dunaji. Príďte ich povzbudiť

Každou hodinou sa zvyšuje počet adoptovaných kačíc. Tie sa už teraz môžu tešiť a pripravovať na štart svojich prvých pretekov. Do 16.00 hodiny dnešného dňa bolo pridelených 175 súťažných čísiel. Kačice s týmito číslami vyzývajú ešte neadoptované súperky, aby našli svojich majiteľov, ktorí im umožnia plávať a súťažiť s ostatnými. Pre majiteľov troch najrýchlejších kačíc čakajú zaujímavé ceny.

Preteky kačíc 2008 sú súčasťou podujatia Trhovisko neziskoviek, ktoré organizuje Nadácia Pontis. Od 13.00 na Trhovisku neziskoviek predstaví svoju činnosť 27 neziskových organizácií a na záver na Tyršovom nábreží vystúpi Bystrík, Misha a Polemic.

Komunitná nadácia Bratislava organizuje v sobotu, 13. septembra o 15 hod Preteky kačíc na Dunaji. Ak ešte nemáte svoju vlastnú, adoptovanú, stále tak môžete urobiť na www.pretekykacic.sk alebo v deň pretekov od 12.00 priamo na petržalskom Tyršovom nábreží. Ak si adoptujete jednu či viac kačíc, nielenže môžete vyhrať zaujímavé ceny, ale čo je najdôležitejšie, svojím darom prispejete na rekonštrukciu gotickej veže v Sade Janka Kráľa. Veže, ktorá k sadu už desiatky rokov neodmysliteľne patrí a tvorí v ňom príjemný záhradný altánok. Ak potom okolo nej o pár mesiacov pôjdete a prekvapí vás svojou novotou, bude to aj vaša zásluha. A možno tam zavítate niekedy ako svadobní hostia, alebo sa dokonca pod ňou budete sami vydávať či ženiť : )

Jednu kačicu si môžete adoptovať za 200 Sk. Získate vaše vlastné štartové číslo, ktorým bude označená aj vaša kačica. A potom už môžete fandiť tej svojej, aby vám vyplávala napríklad let balónom nad Bratislavou. Do 10. septembra má už svojich majiteľov 123 kačíc! Ďakujeme! Spolu ich bude plávať iba 300. Tak už dlho neváhajte.

Vďaka darom 19 spoločností budú plávať aj kačice – profesionálky. Na Dunaji sa teda v jednu chvíľu objaví bratislavská kačacia rodinka s týmito členkami – kačica Blaváčka, Citina (čítaj Sityna : ), Delka, Drevienka z Rajca, Flexikačka, Josephine Van Lešková, Kačica & Partners, Kapečka, Kaťuša, Konty, Lešenárka, Mayerka, Millka, Primátorka, Rýchlovka, Sporkačka, Tabačica, Tyrša, Zavináčka. Na brehu bude celú rodinu zdraviť kačica Alica z Komunitnej nadácie Bratislava.

Trať pretekov povedie od Nového k Starému mostu. Na preteky budú v motorových člnoch priamo na Dunaji dohliadať šikovní chalani zo Slovenského zväzu vodných motoristov. A keďže chceme byť aj ekologickí, kačice po ich doplávaní vodáci aj vylovia.

Tešíme sa, že po mnohých mestách vo svete má už aj Bratislava svoje Preteky kačíc. A že je to podujatie, ktoré má svoj zmysel.


Zdroj: PR článok